Hudkurer

 

Hudkurer

Ansiktet är en ram för den personliga utstrålningen. Det är en ram som är väl värd att vårda. Naturligt skönhet är som vackrast i alla åldrar!

 

 

Naturliga oljor

Ett fint gammalt rengöringsknep är att göra rent ansiktet med naturliga oljor.

Mandelolja, jojobaolja och olivolja är utmärkta rengöringsoljor till alla hudtyper. Massera försiktigt in den i ansiktet och torka sedan bort den med en varm fuktig duk.

 

Honungskur

Honung är ett bra fuktmedel och passar alla hudtyper. Gnid in honungen i ansiktet med mjuka, cirklande rörelser, doppa sedan fingrarna i varmt vatten och massera. Värmen från vattnet gör huden mjuk och då avlägsnas lättare ingrodd smuts och döda hudceller. Massera några minuter, skölj sedan med varmt vatten och torka försiktigt torrt med en mjuk handduk.

 

Bra rengöringskräm för alla hudtyper:

 

4 msk naturell yoghurt

4 tsk flytande honung

4 msk skalat och finrivet äpple

1 tsk vetegroddsolja

2 tsk pressad citronsaft

6 tsk potatismjöl eller vit lera

 

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser. Rör till sist ner potatismjölet eller leran för att få en bra krämig konsistens. Vetegroddsoljan är närande och gör huden smidig och mjuk.

 

Honung är renande, tar bort döda hudceller och är fuktighetsbevarande. Äppelsyran är

milt stärkande, sammandragande och håller huden klar. Gnid in ansiktet med rengöringskrämen och skölj bort med vatten. Förvara krämen i kylskåpet. Den räcker i en vecka ungefär.

 

Världens enklaste och bästa skönhetsknep!

Känner du dig trött, blek och glåmig? Lägg dig i så fall på rygg med benen i vädret. Försök att träna så att du så småningom kan stå på axlarna. Stå så här i 10 min. Börja med ett par minuter den första gången sen kan du öka på. Blodet går upp i huvudet, kinderna blir rosiga, ögonen klara och du känner dig som en ny människa!

 

Ansiktsolja

Att smörja sig med olja i ansiktet är en lyx som huden älskar. Lätta hudoljor som kapslar in fukten så att den inte dunstar, gör huden mjuk och vacker. Oljorna absorberas lätt av huden och kan användas ensam eller under din ansiktskräm eller lotion. Det finns oljor för alla hudtyper, även för den feta huden och aknehud. Genom att tillföra olja i stället för att göra allt man kan för att ta bort den, ska man få huden att producera mindre i längden. Ansiktsoljor har färre ingredienser, inget konserveringsmedel och kan vara mer vårdande än krämer eftersom de är mer koncentrerade. Kallpressade oljor är det bästa för huden. Där finns fleromättade fettsyror, lecitin, vitaminer och mineralämnen bevarade.

 

Hudvård för varje årtionde

Huden har sin egen ålder, som kanske inte sammanfaller med vår verkliga. Den bestäms först av generna men påverkas också av vårt levnadssätt, vårt hälsotillstånd och naturligtvis av hur mycket sol den har utsatts för under åren. Alltför mycket sol i kombination med ett hektiskt liv kan lägga tio år till hudens ålder. Det är inte bara åldern som förändrar huden. Miljö, stress och hormoner kan också påverka. Konstant höga stressnivåer gör oss oroliga, spända och utmattade. Huden ser trist och glåmig ut och får lättare eksem och finnar.

 

 

 

 

 

Inköpsställen

För eteriska oljor, vegetabiliska oljor, fetter och örter. Naturleror - för en ren och fräsch hud, konserveringsmedel, aktiva ämnen, emulgeringsmedel, fuktbindande ämnen, burkar och ekologiska hydrolater.

Bra böcker

Bra böcker om naturlig hudvård att inspireras av. Huden mår mycket bättre om vi använder naturliga råvaror när vi rengör och smörjer in vår hud! Oljor fetter och vaxer är skönhetsmedel som är riktigt välgörande för huden och håret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stressad hud:

• Adrenalinet styr bort blodet från huden, vilket gör den blek och fårad

 

• Ilska och frustration utlöser kemiska ämnen som stimulerar talgkörtlarnas produktion av fett, vilket ger tilltäppta porer och finnar

 

• Spänningar bromsar ned cellförnyelsen, vilket ger en trist och glåmig hudton

 

• Konstant stress hämmar hudens naturliga skyddsmekanismer och gör den mer mottaglig för skadliga fria radikaler

 

Det finns många andra faktorer som inverkar på din hy. Inte minst ditt sätt att vara, ditt temperament och hur du försöker klara upp dina problem. Du behöver bara se dig själv i spegeln efter ett bråk – tårar eller ej – för att se effekten i ditt utseende. Lär dig känna igen de tidiga tecknen på stress – i tankar, kropp och hud – gör något åt dem, ät bra, träna mer, sov mer och ta en timeout för att vila.

 

Copyright © Kroppsvård - ElisabetB Maila mig!