Naturlig hudvård

Naturlig hudvård

NATURLIG TVIS! - i harmoni med naturen

Vi vill väl alla se så bra ut som möjligt med en vacker hy med fin lyster. Det vi förväntar oss av våra hudvårdsprodukter är att de ska återfukta huden, få oss att se fräscha ut och gärna ha en lite föryngrande effekt.

 

 

 

Effektiv hudvård innebär att nära huden med balanserade ingredienser som stimulerar huden att reparera och föryngra sig själv. Det kan man åstadkomma med hjälp kallpressade vegetabiliska oljor, eteriska oljor och av vitaminer:

  • Vitamin A: är stärkande för hud och slemhinnor och främjar läkning av huden.
  • Vitamin C: behövs för produktion av kollagen, vilket bygger upp och stärker bindväven i huden,
  • •Vitamin E: stimulerar blodcirkulationen, förebygger rynkbildning och är hudspänningsreglerande. I oljor kan E-vitaminet hjälpa till att läka hudbristningar, sår och ärr.

En bra rengöring är A och O året om. Det är viktigt att ta bort sminket och göra rent ansiktet morgon och kväll. Använd bara bra produkter, men anpassa produkterna för olika tider på året. Använd ett serum som är mer fuktgivande under vintern och välj ett serum som har anti-age effekt på sommaren när huden är lite trött och har fått lite för mycket sol.

Jag älskar att använda naturens eteriska oljor i min skönhetsvård. Eteriska oljor är kraftfulla gåvor, aromatiska essenser från världens mest terapeutiska och doftande växter och de påverkar vår hud på ett positivt sätt.

 

Här tar jag upp tre fina användbara eteriska oljor och den fantastiska Jojobaoljan (Simmondsia chinensis) som är en mångsysslare med många fördelar och användningsområden, allt från att förebygga och behandla hudbristningar till att göra huden mer elastisk, du avlägsnar smink och du rengör din hud: jojobaolja på en fuktad bomullstuss tar lätt bort all makeup, även vattenfast maskara.

 

Den unika samman-sättningen av fettsyror gör att oljan snabbt går in i huden. Jojobaoljan är ett flytande växtvax från frön. Mycket effektiv på mogen, torr och skadad hy, täpper inte till porerna. Jojobaoljan binder hudens fuktighet, ökar hudens skyddsbarriär och gör den sammetslen. Huden ges möjlighet att återuppbyggas och kan lättare binda fukt, är närande, minskar fina linjer och ger huden lyster då oljan stärker hudens collagenhalt och egen förmåga till cellförnyelse, förebygger rynkor och andra åldrande tecken och så mycket mer.

 

 

 

Eteriska oljor

Immortell (Helichrysum italicum) gynnar huden genom att bekämpa tecken på åldrande. När huden åldras får den en försämrad lyster, elasticitet och fasthet och ansiktskonturerna sjunker ner en aning.

Immortell är en naturlig hudvårdsbeskyddare och kämpar mot hudproblem. Den håller huden fräsch och ung. Den har underbara regenererande egenskaper, stramar upp huden och hjälper till med läkning av ärr, akne, bristningar och rynkor. Den har fenomenala egenskaper att tona huden och förbättrar hudens hälsa. Immortell är en mirakel olja och jag tycker att det är den viktigaste eterisk olja för hudvård och föryngring. Läker skadad vävnad och ärrbildning. Är anti-inflammatorisk och har en lugnande effekt på hudrodnad, solbränna och lättare allergier. Kraftfull anti-age effekt med cellregenererande och stärkande egenskaper. Antioxidant effekt.

Lavendel olja (Lavandula agustifolis)är en av de mycket få eteriska oljorna som är säker att använda outspädd på huden. Lavendel passar alla och alltid. Lavendel är en av de mest mångsidiga eteriska oljor som finns, och har många användningsområden. Har bra lugnande effekter på irriterad, inflammerad hud, eksem och psoriasis.

Passar bra till fet, oren, finnig och acnehud speciellt om den är lite torr och fuktfattig. Användbar vid skavsår, självsprickor, blåsor och ytliga sår, fotsvamp, blåsor, bölder, blåmärken, brännskador, eksem, inflammationer, insektsbett och stick. Du kan droppa en droppe på ett plåster och sätt på plåstret över skadan. Lavendel är den absolut bästa eteriska oljan vid alla typer av brännskador, solskador och vid datahy, som är röd och torr. Lavendel är bra för alla hudtyper, lättar upp uppkomsten av åldersfläckar och reducerar ärrbildning från brännskador och sår. Lavendel är hudcellregenerande, bra att använda för den mogna huden och ger en anti-age effekt.

 

Geranium (Pelargonium graeolens) har många användningsområden i hudvård. Användbar för fet, oren och inflammerad hud - lindrar torra eksem, slapp hud och herpes.

Geranium stimulerar huden så att den får fin genomblödning och kan hjälpa till att förebygga åderbråck. Är rengörande, bakteriedödande, sårläkande, inflammationshämmande och klådstillande, därför är oljan bra vid infektioner, bölder, acne och finnig hud. På huden verkar geranium stimulerande och värmande. Den är utmärkt för att syresätta huden i ansiktet, blodcirkulationen kommer igång och huden blir rosig och pigg. Den är upplivande och ger en kick till trött och åldrad hud.

Geranium är en utmärkt olja för finnar och acne eller andra hudinfektioner, balanserar produktionen av talg i huden, medan den hålls smidig och hjälper till med läkning av sår. Används i massage då den stimulerar lymfsystemet drar ut bakterier ur hudvävnaderna och stärker lymfcirkulationen och därmed reducerar celluliter.

 

Den är utmärkt för fet och mogen hud, stramar upp lös hud, och används för sin sammandragande verkan på slapp och hängig hy och även på brustna blodkärl., Superb att rensa överbelastad hud, dermatit och eksem. Fungerar särskilt bra på fet och mogen hud. Balansera talgproduktionen och används därför till hud med akne och pormaskar.

 

 

Jojobaolja

Kallpress ekologisk Jojobaolja är gyllengula i färgen och fungerar som en naturlig fuktighetskräm som tränger snabbt in i huden, berikar huden och lämnar inte kvar någon fet hinna. Jojobaoljan ger en skön, sammetsliknande känsla på huden. En halvfet olja som absorberas långsamt, tjock men ändå lätt, mjukgörande, skyddande, fuktighetsbevarande, utmärkt på psoriasis, torra eksem (även i hårbotten), seborré, mjällbildning samt för torrt och skadat hår. Är lämplig för alla hudtyper, inklusive den mest känsliga hud. Det används i hud-och hårvårdsprodukter för sina skyddande och fuktbevarande egenskaper. Är särskilt effektiv att blanda i massageoljor och toppen att blanda i skyddande handkrämer. Använd lite olja att massera in i händerna, fungerar då som en vattenfast crème som skyddar dina händer i flera timmar mot vattnets uttorkande effekt.

 

Har du problem med hår och hårbotten är Jojobaoljan väldigt effektiv. Jojobaoljan hjälper nämligen till att lösa upp gammalt talg som täpper till hårsäckarna. Får du ibland torrt och livlöst hår på grund av för mycket stylingprodukter, hårspray, och hårgelé, så fungerar den här oljan jättebra som en snabbverkande hårinpackning. Ta några droppar och gnid in i hårbotten. Låt vara en stund, tvätta håret sen som vanligt, ger bra volym och glans. Har du torrt och skadat hår? Tag då några droppar på de torra hårtopparna så får håret en fin lyster.

En utmärkt olja för att skydda huden från vatten, vind, smuts, kyla, ja alla typer av väderförhållanden. Skyddar lite mot solen, har solskyddsfaktor 4.

 

Den utmärkta skyddsnivån beror på att Jojobaoljan är egentligen ett flytande vax och vaxet bildar en transparent, skyddande film på huden och håret, vilket hindrar vattenförlust, det gör den till en mycket bra hud- och hårvårdsolja. Den bästa vegetabiliska oljan för oljebaserad parfym. Den kemiska strukturen gör att det tar lång tid tills den oxiderar och har mycket lång hållbarhetstid.

 

Oljan är en exklusiv fuktkräm och en riktig hud mjukgörare. En annan viktig egenskap hos Jojobaoljan är att den har en kemisk struktur liknande sebum, går in i huden exceptionellt bra, är en bra bärare för verksamma ämnen. Jojobaoljan liknar hudens egen struktur och tas därför väldigt lätt upp av huden. Oljan innehåller en del viktiga mineraler och vitaminer inklusive den viktiga vitamin E och har en reglerande effekt på bakterier,

Jojobaoljan passerar en del barriärer och går in i huden på ett sätt som inga andra oljor lyckas med. Den kan alltså vara ett bra medium för andra verksamma ämnen som man vill arbeta in. Snabbar även på pigmentering, bra för oss med rynkig, grov och mogen hy.

 

Jag blandar en kroppsolja på 100 ml och använder då: 30 droppar eterisk olja.

Till en ansiktsolja behöver du 20 droppar eterisk olja till 100 ml olja.

 

Vilken fantastisk gåva från naturen! Det finns inga begränsningar för vad vi kan skapa med eteriska oljor!

 

Lycka till med att blanda, smörja och njut av den fina Jojobaoljan och någon av de eteriska oljorna jag har tagit upp!

Inköpsställen

För eteriska oljor, vegetabiliska oljor, fetter och örter. Naturleror - som är bra för en ren och fräsch hud och vackert hår. Konserveringsmedel, aktiva ämnen, emulgeringsmedel, fuktbindande ämnen, burkar och ekologiska hydrolater, och mycket mera.

 

Råvaror som du behöver om du vill tillverka dina egna skönhets-produkter. Gör dina produkter som bygger på naturens egna ingredienser - fri från mineraloljor som vaselin och paraffin, parabener och andra konstigheter, det är en ganska skön tanke att veta att dina egna produkter är naturliga. Och som kommer att ge dig stor skaparglädje! Använd dig av naturens skafferi.

Bra böcker om naturlig hudvård att inspireras av. Huden mår mycket bättre om vi använder naturliga råvaror när vi rengör och smörjer in vår hud! Oljor fetter och vaxer är skönhetsmedel som är riktigt välgörande för huden och håret.

Tänkvärt

Huden håller allt på plats i ett enda prydligt ”omslag”.

Den till och med tillverkar sin egen fuktighetskräm genom att producera sebum.

Ansiktsolja

Att smörja sig med olja i ansiktet är en lyx som huden älskar. Lätta hudoljor som kapslar in fukten så att den inte dunstar, gör huden mjuk och vacker. Oljorna absorberas lätt av huden och kan användas ensam eller under din ansiktskräm eller lotion. Det finns oljor för alla hudtyper, även för den feta huden och aknehud. Genom att tillföra olja i stället för att göra allt man kan för att ta bort den, ska man få huden att producera mindre i längden.

 

Ansiktsoljor har färre ingredienser, inget konserveringsmedel och kan vara mer vårdande än krämer eftersom de är mer koncentrerade. Kallpressade oljor är det bästa för huden. Där finns fleromättade fettsyror, lecitin, vitaminer och mineralämnen bevarade.

 

Bra böcker

Copyright © Kroppsvård - ElisabetB Maila mig!