Ansiktet

Ansiktet

 

Skönhet är inte ett privilegium för de få som har filmstjärne-ansikten. Ansiktet är bara en ram för den personliga utstrålningen. Men det är en ram som är väl värd att vårda. Man säger ibland att ögonen är själens spegel. Jag tycker att det är ansiktet i sin helhet som speglar själen genom ett ofelbart fint, varierande samspel av tiotals muskler och miljarder nervceller, som ständigt växlar laddning. Ansiktsmusklerna behöver gymnastik och träning precis som våra övriga muskler i kroppen för att bevara smidigheten och spänsten. När människan inte själv behärskar sin mimik utan låter den behärskas av negativa krafter från bekymmer, oro, stress, avund, avundsjuka och fientlighet, då får man lätt slappa anletsdrag och tidiga rynkor.

Många moderna skönhetsråd handlar bara om ansiktets skönhet och man glömmer lätt att verklig skönhet kommer inifrån och att helhetsintrycket av en människa kanske är viktigare.

 

Det syns helt enkelt på utstrålningen när man vilar i sig själv. Goda vanor, fysiska som mentala, kan ge oss många sköna dagar!

Om vi tänker efter har det nog hänt oss alla någon gång att vi fascinerats och charmerats av en människa som egentligen inte är vacker i den meningen att ansiktet har klassiska drag. Ofta är det personligheten som visas i samband med en utstrålning av harmoni och värme.

Skönheten kan spränga en människas begränsningar, formade om henne, få henne att lysa. . .

Var kommer denna skönhet ifrån? Den kommer inifrån ens eget väsen. Och varför?

Man kan uppleva en inre verklighet som sprängde alla vardagslivets små gränser.

En skönhet som lyser upp på det sättet påverkar hela sin omgivning. Den lämnar kvar ett spår i oss, ett spår som vi kanske inte märker just då det sätter sitt avtryck i oss – men ett spår som aldrig helt sopas igen.

Vi möter kanske den skönheten i en snabb glimt en dag i ett ansikte som skymtar förbi oss där vi går, kanske såg vi den i ett älskat barns ansikte när barnet upplevde något som var stort och vackert och outforskat ... Oftast, kanske kommer den som en gåva till oss i ett gammalt, fårat ansikte, ett ansikte där livserfarenheten satt sina spår och där livet lämnat kvar sin största gåva: försoning och visshet.

Vad är de artificiella och glittriga glamourdrottningarnas skönhet mot den skönhet som kommer inifrån?

Mindre än fjärilsstoft, flyktigare, banalare. Men kanske skönhetstävlingsraseriet är en tafatt gest sprungen ur mänsklighetens hungriga, felvända, längtan efter skönhet. . .

 

 

Ta hand om dig själv och gör år 2016 till ett riktigt skönhetsår. Rengör, peela och återfukta, snabbt och enkelt, det ger en hälsosam och vacker hy! Djuprengör ansiktet regelbundet med egengjord peeling, efter det lägger du en återfuktande ansiktsmask som du lätt gör själv. Gör ett härligt serum som verkar på flera hudlager och motverkar fina linjer. Sist med inte minst slarva inte med skönhetssömnen!

 

Inköpställe

För eteriska oljor, vegetabiliska oljor, fetter och örter. Naturleror - som är bra för en ren och fräsch hud och vackert hår. Konserveringsmedel, aktiva ämnen, emulgeringsmedel, fuktbindande ämnen, burkar och ekologiska hydrolater, och mycket mera.

 

Råvaror som du behöver om du vill tillverka dina egna skönhets-produkter. Gör dina produkter som bygger på naturens egna ingredienser - fri från mineraloljor som vaselin och paraffin, parabener och andra konstigheter, det är en ganska skön tanke att veta att dina egna produkter är naturliga. Och som kommer att ge dig stor skaparglädje! Använd dig av naturens skafferi.

Copyright © Kroppsvård - ElisabetB Maila mig!