Aromaterapi

Aromaterapi

 

AROMATERAPI är en speciell värld – en värld där man kan hitta några av naturens mest väl gömda – och fantastiska skatter. Aromaterapi är minst lika gammalt som pyramiderna i Egypten.

En hel del av vardagens krämpor och besvär kan behandlas med aromaterapi.

De eteriska oljorna utvinns ur växternas blad, blomblad, bär, stammar, bark och frukter. Precis som viner har de bra och dåliga år. Oljornas kvalitet och renhet beror på klimatet, skördetiden och framställningsmetoden.

 

Aromaterapi är en behandlingsform som använder sig av eteriska oljor. ”Aroma” kommer från en växts naturliga doft, den skänker oss glädje, påverkar sinnesstämningen på lika många sätt som det finns dofter. ”Terapi” kommer från växternas naturligt helande och medicinska egenskaper.

 

Doften är vårt starkaste sinne och väcker många känslor. En doft säger så mycket. . . den lockar, berusar, förför, och sätter fart på fantasin och hjälper oss förnimma och associera. Att dofter påverkar vårt välbefinnande känner vi till sen urminnes tider. I jämförelse med många djur som är beroende av luktsinnet för att överleva har vi människor ett ganska outvecklat luktsinne.

 

Det har tagit 5 000 år att lära sig vilka eteriska oljor som gör vad, och deras medicinska förtjänster tar ett helt liv att klara av. Jag tänker ta upp en del oljor, de doftar underbart och är perfekt att njutas av. Aromaterapi är det enklaste och mest njutbara sättet att stimulera näsan, sinnet och kroppen samtidigt.

Lite olika eteriska oljor

Eteriska oljor – är högkoncentrerade essenser och oljorna finns i olika växters blad, blommor, frön, barr och nötter. De är flyktiga och avdunstar lätt, vilket innebär att de inte påverkar luktsinnet negativt. Oljorna bryts lätt ner i naturen och du som är doftallergiker kan fungera mycket bra med eteriska oljor.

 

Oljorna ger en lätt och behaglig doft, fungerar konserverande och ger en terapeutisk verkan på sinnet. De används för att pigga upp, ge avslappning, stimulera och i hudvården hjälper oljorna huden att hålla sig ung och hjälper till vid olika hudbesvär. Att ge sitt ansikte en aromaterapimassage är en härlig upplevelse – den ger näring åt huden och får dig att må bra.

 

Eteriska oljor är en värdefull gåva från naturen

Bra böcker

Bra böcker om naturlig hudvård att inspireras av. Huden mår mycket bättre om vi använder naturliga råvaror när vi rengör och smörjer in vår hud! Oljor fetter och vaxer är skönhetsmedel som är riktigt välgörande för huden och håret.

Tänkvärt

Hudvård med inbyggd aromaterapi är välgörande för huden och balsam för själen.

Eteriska oljor har använts som naturmedicin i århundraden och forskare har kommit fram till att eteriska oljor kan påverka oss! De doftande oljorna går direkt till hjärnan.

 

Eterisk olja är det doftämne som finns i de små, små oljecellerna i en ört eller blomma. De utvinns genom ångdestillering eller genom kall-pressning.

 

Aromaterapi är inte undergörande eller magisk, utan en helande process, och där massagen och de eteriska oljorna blir en helhet. Det är en unik terapiform, och just kombinationen beröring, genom massagen, och de eteriska oljornas effekt bland annat genom doft, gör den så speciell.

 

En äkta aromaterapiprodukt är uppbyggd av vegetabiliska råvaror – det kan vara olika kallpressade oljor där eteriska oljor har tillsatts. För känslig hud använder man ytterst små mängder av oljorna.

Copyright © Kroppsvård - ElisabetB Maila mig!