Arganolja

Arganolja

 

Arganolja innehåller dubbelt så mycket E-vitamin som olivolja. E-vitamin som är naturens med

kraftfulla fettlösliga antioxidant. Oljan är rik på essentiella fettsyror, oljesyra och linolsyra, som hjälper kroppen att minska inflammationer genom att producera prostaglandiner.

 

Den dyra oljan får man från frukten från arganträdet, Argania spinosa. Detta unika träd växer bara i sydvästra Marocko. Frukterna som växer på trädet har en fruktkärna som innehåller de mandlar som sedan kallpressas för att få fram oljan. Det krävs 30 kg nötter och 15 timmars arbete för att framställa en liter olja.

 

Anti-age olja

Arganoljan är en halvfet olja, hudregenererande, cellstimulerande olja som är särskilt bra för mogen, skadad och känslig hud. De essentiella fettsyrorna påverkar cellernas smidighet och bidrar till att förhindra uttorkning av huden och gör huden mjuk, smidig och elastisk. Oljan stramar upp huden och har en hög fuktgivande förmåga, motverkar irritationer och är bakteriehämmande.

 

Eftersom arganoljan är mycket tunn passar den utmärkt som ansiktsolja och jag använder den på den känsliga huden kring ögonen. Jag gör även ögongelé och solcrémer. Även olika salvor som är speciellt för eksem, psoriasis och akne. Oljan är även stärkande för spruckna naglar, och torra händer.

 

Recept 50 ml

Ögonolja - En fin olja som lätt tränger in i huden

Här använder jag inte några eteiska oljor. Den här oljan går utmärkt att smörja in i ansiktet också.

15 ml Arganolja kallpressad

15 ml Hampfröola kallpressad

10 ml Jojobaolja kallpressad

9 ml Nyponrosfröolja kallpressad

1 ml E-vitamin

5 droppar Rosmarin antioxidant (en antioxidant)

 

Olja för alla hudtyper 30 ml -En olja som förnyar huden

10,5 ml Nyponrosfröolja kallpressad

6 ml Arganolja kallpressad

7,5 ml Gurkörtsolja kallpressad

6 ml E-vitaminolja

 

3 droppar Rosmarin antioxidant (en antioxidant)

4 droppar geranium

3 droppar ylang ylang

2 droppar mandarin

 

 

Att blanda olja

Mät upp oljorna, och häll i en ren glasflaska. Tillsätt de eteriska oljorna och eventuellt vitaminer. Skruva på korken ordentligt och skaka flaskan kraftigt. Nu är oljan klar att användas! Men tänk på att skaka flaskan varje gång du ska massera in oljan. Allt som man smörjer in på huden måste den ta om hand. Därför är en olja perfekt. När man smörjer in ansiktet och kroppen med en färdigblandad olja får man koncentrerad näring i form av fettsyror, som har en omedelbart lugnande effekt på huden. När du smörjer in dig med olja, överdosera inte, ett par droppar räcker långt. Jag tar ca 6 droppar till ansikte och hals som jag masserar in när huden fortfarande är lite fuktig.

 

 

Mirakeloljan för torrt och flygigt hår!

Den reparerar och stärker håret tack vare den lätta konsistensen. En fantastisk olja som ger håret ny vitalitet och bevarar mjuka lockar, ger fantastisk glans, gör håret medgörligt och lätt att reda ut efter tvätt och reparerar skadat hår.

 

 

 

Arganoljan passar utmärkt att krama in i hårtopparna efter tvätt för att ge glans till håret och stärka hårtopparna. Den ger fukt och glans till torrt hår och motverkar frissighet. Du kan använda oljan som kur över natten och även smörja in hårbotten. Men den fungerar hur bra som helst om en stylingprodukt. Knepet är att bara ta i hårtopparna och inte mer än några droppar.

 

Arganolja bevarar hudens fukt, förbättrar hudens elasticitet, mjukgör både hår och hud samt ger omedelbart lyster.

Den här härliga oljan har fler vårdande egenskaper. Det kände egyptierna till redan på 1200-talet. Arganoljan är perfekt för att få bukt med frissigt hår och kluvna hårtoppar. Arganolja reducerar utseendet av rynkor, fina linjer och blemmor dramatisk.

Antioxidanterna i oljan ser till att cellskador i huden minimeras och huden återfuktas. Dessutom är det en multiprodukt som fungerar som dagcreme, som hårinpckning och stylingprodukt för håret och som kroppsolja.

 

Arganolja är dyrbara droppar och en ovanlig vegetabilisk olja.

Arganoljan kallas för Marockos flytande guld och är en av världens mest exklusiva naturprodukter. Arganolja är en superolja för både hår och hud!

 

 

Bra böcker om naturlig hudvård att inspireras av. Huden mår mycket bättre om vi använder naturliga råvaror när vi rengör och smörjer in vår hud! Oljor fetter och vaxer är skönhetsmedel som är riktigt välgörande för huden och håret.

Det är spännande det här med oljor!

Arganolja som man använder till hudvård är från den första pressningen, (kallpressad) som är pressad för hand genom mekanisk pressning, och hettas inte upp över 30 grader, man använder inte heller några lösningsmedel eller kemikalier.

Vid tillverkning av den Arganoljan som används i skönhetsprodukter rostas inte mandlarna. Mandlarna varken uppvärms eller behandlas kemiskt. Därför får oljan inte den typiska nötdoften. Genom den varsamma metoden garanteras att oljans fettsyresammansättning och vitaminer bevaras i sin naturliga form.

Oljor från topp till tå

Du kan få en smidig hud som skimrar, ett glänsande hår och friska naglar.

Allt detta kan du få om du smörjer in dig med olja. Det finns oljor för ansiktet, kroppen och håret. En olja kan användas för att återfukta huden men också för att rengöra den. En rengöringsolja går lite djupare ner i huden än annan rengöring och löser upp smink och smuts mycket bättre eftersom fett löser fett. Rengöringsoljan stör inte heller hudens naturliga fettlager. Använder du oljor från växtriket är de rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler!

Bra böcker

Copyright © Kroppsvård - ElisabetB Maila mig!