Leror

Leror

Lera är lätt att använda

Det finns sköna leror i olika färger och som passar olika hudtyper. Varje sort har sin karaktär,

men gemensamt för alla leror är att de tar bort orenheter, stimulera blodcirkulationen, är sammandragande, stärker huden, stimulerar cellförnyelsen och gör den mjuk.

Vanlig rengöring tar bort ytliga orenheter, men lerbaserade masker är djuprengörande och tränger ner i överhuden och drar ut orenheter och gifter så att de kan tvättas bort. Ger i sin tur näring som är viktigt för att huden ska hålla sig frisk.

 

Lerorna innehåller olika slags mineraler: kisel som förbättrar hudens kondition, magnesium och kalcium som stimulerar cellförnyelsen samt kalium, mangan och natrium som hjälper till att bevara elasticiteten i huden. Lera är antiseptisk, smärtstillande och inflammationshämmande. Att lägga en lermask är avslappnande, mjukgörande och balanserande på huden.

 

Lera är en mycket användbar ingrediens för hudvården, där den stramar upp, tonar och förbättrar huden och ger en len, elastisk och klar hy. Lera kan användas i ansiktsmasker, i kropps- inpackningar, i badet, i schampo, i ansikts- krämer och rengöringskrämer. Jag använder lera i mina ansiktsmasker, kroppsinpackningar, hårvård, peeling och istället för tvål.

 

Huden blir stark, smidig, mjuk och rosig.

 

Det man ska tänka på när man använder leror är att de kan färga handdukar och kläder, och att man sköljer av sig ordentligt. Leror kan man hitta i hälsokostbutiker.

 

Läckra, sköna leror i olika färger för olika hudtyper

Grön, röd, rosa, gul eller vit ...

 

Lera är djurengörande och sammandragande för huden. Den ökar hudens skönheten, och ger en fantastisk mjukhet och djuprengörning till alla hudtyper.

 

Grön lera

Naturligt rikt på mineraler, fungerar grön lera som ett underverk på alla hudtyper, speciellt på fet hud. Om den används regelbundet, har den en enorm effekt, absorberar överflödig talg, gör rent varsamt, stimulerar immunförsvaret och ger ansiktet en strålande lyster.

 

 

Röd lera

är en mjuk lera uppskattad för sina tonande egenskaper och fungerar lite som magi för att få fram glansen i både hår and hud. Hemlighet ligger i det rika järnoxid innehållet, rensar vilken hy som helst och lämnar huden glödande, smidig och härligt silkeslen. Bra vid utvidgade kapillärer, passar normal hud. Är djuprengörande, balanserande, uppbyggande och högabsorberande.

Rosa lera

är extra mjuk, neutral, och exceptionellt mjukgörande, avslappnande och en naturlig källa till mineraler och spårämnen. Är en blandning av röd och vit lera. Känd för att ge en frisk lyster till matt eller trött hud. Desinfekterar och mjukar upp överhuden av den känsligaste hud. Bra för ömtålig och känslig hud som rodnar lätt. Hudens får en finare struktur och lyster och känns förvånansvärt mjukt. Är mycket bra för känslig hud. Rosa lera är balanserande, rengör på djupet, stimulerar cellförnyelsen och ökar hudens spänst.

 

Gul lera

har samma egenskaper som grön lera, men i en mer mild form, vilket gör den mer lämpad för kombinerad hud. Gul lera har alla de bästa egenskaperna för att exfoliera och rengöra alla hudtyper och blandhuden blir mjuk som en smekning.

Mycket rik på mineraler. Är helande och antiinflammatorisk, renar och är tongivande för huden, rengör porerna, balanserar och reglerar utsöndringen av sebum. Mjukgör och lugnar huden, perfekt för ansiktsmasker för blandhud och bra för aknedrabbad hud.

 

Vit lera

ultra - mjukt, har ett neutralt pH och används för sina fina egenskaper. En naturlig källa av mineraler - rik på mineraler och spårämnen. Lugnande vit lera som även har en lätt sammandragande effekt på huden. Används till ansiktsmasker för torr och känslig hud.

Denna neutrala vita lera gör huden mjuk, smidig och ren i djupet av porerna. Cirkulationen ökar under behandlingen och huden får frisk lyster.

 

 

Du kan lägga lermask på ansiktet, halsen och dekolletaget. Som hårinpackning, omslag och i badet. Lera är djuprengörande och har sammandragande egenskaper, tar bort orenheter och bidrar med spårelement och mineraler åt huden.

 

Nyttiga tips för alla typer av lera:

 

LÅT INTE LERA TORKA UT

De mineraler och element som finns i leran behöver fukt för att göras tillgängliga.

Vatten bygger upp utbytet mellan dessa element och huden. Om leran är torr, är de fina ingredienserna inte tillgängliga.

 

Lera är ett levande material

  • Det ger näring, balanserar, skyddar och återskapar alla celler i vår kropp.
  • Det är viktigt att leran hålls fuktig hela den tid som den ligger på huden.
  • Spraya med ansiktsvatten eller lägg över en varm fuktig handduk.
  • Tvätta bort. Applicera ansiktsvatten och passande ansiktscreme.

 

Lera återställer din hys naturliga värme och lyster. Lermaskerna gör hyn frisk och fräsch genom att ta bort överflödigt fett och orenheter samt genom exfoliering av huden.

Lermask för ansiktsrengöring är en mild djuprengörande och renande metod som absorberar överflödig olja och orenheter och verkar lugnande för huden. Gör din hy fräsch och ger lyster.

 

Så här blandar du dina lermasker:

Blanda 1 till 2 msk lera med lika delar blomvatten, mineral vatten eller Aloe Vera juice till en smet. Strö leran långsamt över den vätska som du valt och låt leran sjunka ner i vattnet utan att röra runt, då klibbar den gärna ihop sig. Lerorna skall absorbera vattnet i lugn och ro. Låt stå i några minuter. Blanda väl med en sked för att få en slät, tjock pasta. Använd endast trä, glas eller keramik redskap vid tillagning av masken då andra material kan förändra kvaliteten på mineralhalten i leran.

 

Lägg på ett ganska tjockt lager även runt ögats kontur. Låt verka i 10-20 minuter.

 

Låt inte leran torka. Lera är ett levande material. Den ger näring, balanserar, skyddar och återskapar alla celler i vår kropp.

Det är viktigt att leran hålls fuktig hela den tid som den ligger på huden.

 

Du kan spraya med mineral-vatten några gånger under tiden masken verkar. Rengör med ljummet vatten. Torka huden. Applicera sedan en fuktgivande kräm. Din hud kommer att kännas härligt ren, mjuk och smidig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lycka till med att upptäcka naturleror

– för en ren och fräsch hud!

 

 

Inköpsställen

För eteriska oljor, vegetabiliska oljor, fetter och örter.

 

Naturleror - som är bra för en ren och fräsch hud och vackert hår. Lera är djuprengörande och sammandragande för huden. Den tar bort orenheter och bidrar med spårelement och mineraler.

 

Konserveringsmedel, aktiva ämnen, emulgeringsmedel, fuktbindande ämnen, burkar och ekologiska hydrolater, och mycket mera.

 

Råvaror som du behöver om du vill tillverka dina egna skönhets-produkter. Gör dina produkter som bygger på naturens egna ingredienser - fri från mineraloljor som vaselin och paraffin, parabener och andra konstigheter, det är en ganska skön tanke att veta att dina egna produkter är naturliga. Och som kommer att ge dig stor skaparglädje! Använd dig av naturens skafferi.

Bra böcker

Bra böcker om naturlig hudvård att inspireras av. Huden mår mycket bättre om vi använder naturliga råvaror när vi rengör och smörjer in vår hud! Oljor fetter och vaxer är skönhetsmedel som är riktigt välgörande för huden och håret.

Copyright © Kroppsvård - ElisabetB Maila mig!