Ansiktsvatten

Ansiktsvatten

Här använder jag äppelcidervinäger, mineralvatten och aspirintabletter.

Huden blir klarare och renare från igentäppta porer.

Äppelcidervinäger hjälper till att rensa huden om den är fet, storporig och får finnar ibland, med

hjälp av acetylsalicylsyran från Asperin som är en kraftfull sammandragare. Salicylsyra är den viktigaste ingrediensen för att återställa renhet och klarhet till huden. Det är en utmärkt porrengörare med anti-rynk och anti-akne egenskaper. Salicylsyra är en betahydroxisyra (BHA-syra) som utvinns vanligtvis från videträ. Denna syra kan tränga in i blockerade porer och samtidigt exfoliera och rengöra dem.

Så lätt att göra och BILLIGT!

  • 15 ml äppelcidervinäger
  • 3 st aspirintabletter
  • 85 ml mineralvatten

Krossa tabletterna helt i en mortel till fin, fint pulver.

Vispa ner pulvret lite i taget i vinägern.

Vispa sen ner mineralvattnet lite i taget

Det ska bli en mjölkvit vätska som du sen skakar kraftigt innan du häller lite på en bomullstuss och rengör ansiktet med, efter den vanliga ansiktstvätten. 2 gånger om dagen.

 

 

 

Vinaigre de toilette

 

Det här härliga och lättgjorda ansiktsvattnet och hårsköljningsvattnet använder jag.

 

Vinäger har en stärkande verkan och stimulerar blodcirkulationen i hudens alla små kapillärkärl. Den är också antiseptisk och förhindrar spridningen av bakterier, jästsvampar och virus som ger upphov till infektioner. Den kan också lösa upp överskottsfett på hudytan och lindra fjällig och flagig hud. Vinäger reglerar också hudens pH- värde.

 

Använder du vinäger istället för balsam, återger det håret ett syrahölje och gör det mjukt och blankt. Här är receptet på mitt lätta ansikts- och hårvatten:

 

 

 

 

Blanda

2,5 dl fin äppelcidervinäger

2 ml eterisk Eko Lavendin super olja, är mer aktiverande än vanlig lavendel (renar, balanserar och är antiseptisk, bra för fet, acnehud, simulerar cellförnyelsen, inflammationshämmande, smärt-lindrande, lindrar klåda och andra hudproblem.)

 

2 ml eterisk Eko Rosmarinolja (är bra på att milt med effektivt öka cirkulationen, rena huden, ge de yttersta hudlagren liv och cirkulation och gör att huden behåller sin lyster. Stimulerar hårväxten, lindrar mjäll och håravfall och ger glans till håret.)

 

Blanda i en sprutflaska:

10 ml vinägerblandning

100 ml mineralvatten (ej kolsyrat)

 

Skaka ordentligt innan du sprayar i ansiktet eller hårbotten, när du har tvättat håret.

 

Vinägerkoncentratet häller du i en annan flaska, gärna mörk. Använd i koncentrerad form och badda på utslag och plitor.

 

 

Inköpsställen

För eteriska oljor, vegetabiliska oljor, fetter och örter. Naturleror - som är bra för en ren och fräsch hud och vackert hår. Konserveringsmedel, aktiva ämnen, emulgeringsmedel, fuktbindande ämnen, burkar och ekologiska hydrolater, och mycket mera.

 

Råvaror som du behöver om du vill tillverka dina egna skönhets-produkter. Gör dina produkter som bygger på naturens egna ingredienser - fri från mineraloljor som vaselin och paraffin, parabener och andra konstigheter, det är en ganska skön tanke att veta att dina egna produkter är naturliga. Och som kommer att ge dig stor skaparglädje! Använd dig av naturens skafferi.

Bra böcker

Bra böcker om naturlig hudvård och hårvård, att inspireras av. Hud och hår mår mycket bättre om vi använder naturliga råvaror när vi rengör och smörjer in oss! Oljor fetter och vaxer är skönhetsmedel som är riktigt välgörande för huden och håret.

Copyright © Kroppsvård - ElisabetB Maila mig!