Salvor

Salvor

Det här är väl inte riktigt en salva, men något åt det hållet.

Smör till huden!

Titta på de afrikanska kvinnornas glödande vackra och välnärda hud. De smörjer sig med sheasmör, kokosfett och kakaosmör. Det är perfekt för vintertorr hud.

 

Det är superlätt att göra egen massagekaka eller lotion bar

En massagekaka är en fast massageolja. Det fiffiga är att den är i sin egen förpackning! Kakan smälter lite i taget i kontakten med huden och ger exakt den mängd du vill ha. Huden behöver lite extra nu på vintern och mår så bra av beröring och massage!

 

Värm försiktigt i vattenbad:

 • 168g kakaosmör (gör huden mjuk, elastik, skyddar och ger en lugnande effekt på huden. Ett härligt fett för oss "torrisar")
 • 140 g sheasmör (ett fett som har antiinflammatoriska egenskaper och stimulerar hudläkningen om du har småsår, skyddar huden mort uttorkning
 • 16 ml kallpressad Mandelolja (Avocadoolja)
 • 16 ml kallpressad Jojobaolja (Sesamolja)
 • 16 ml kallpressad Solrosolja (tisteloja)

 

Tillsätt senare:

 • 140 ml Aloe Vera gele 30-40 grader (hjälper huden behålla sin fuktighet och smidighet och är uppbyggande på skadad hud)
 • 50-75 droppar eterisk olja (25 grader)

 

 • Tag ditt kärl från vattenbadet och vispa med en mixer, gärna i kallvattenbad. Låt stå en stund och vispa igen några minuter. Repetera den här processen 5 -6 gånger. När blandningen svalnat till mellan 40 och 45 grader tag från vattenbadet och tillsätt: 5ml E-Vitamin naturidentisk och Aloe Vera gelén vid 30-40 grader. Men här får du se upp!

 

 • Nu kan det börja tjockna rejält. Det får inte bli för tjockt för du ska kunna hälla upp massan i formar. Känner du dig osäker så rör du inte så mycket i kallt vattenbad, utan vispa i Aloe Veran när det är dags, det vill säga vid 35-40 grader.

 

 • Vid 25 grader tillsätter du de eteriska oljorna. Jag använde apelsin i den här omgången. Nu är det bara att hälla upp i passande formar. Jag använder silikonformar. Om massan är lös gör det ingenting, den stelnar i kylskåpet eller på någon annan kall plats. Det är bättre att den är för lös än för tjock.

 

Jag gör Aloe Vera gelén så här:

Till 100 ml

 • 100 ml Aloe Vera juice Eko
 • 2,5 ml Xantangum (ett förtjockningsmedel)

Strö xantagumspulvret över Aloe Vera juicen som du kan värma fingervarmt (ej över 40 grader)

i en skål som du sätter i ett varmt vattenbad. Vispa sen kraftigt gärna med en mixer. Vispa i botten på ditt kärl för att undvika luftbubblor.

 

Låt dig inspireras och titta på Karen Gilberts enkla massage bars!

 

Inköpsställen

För eteriska oljor, vegetabiliska oljor, fetter och örter. Naturleror - som är bra för en ren och fräsch hud och vackert hår. Konserveringsmedel, aktiva ämnen, emulgeringsmedel, fuktbindande ämnen, burkar och ekologiska hydrolater, och mycket mera.

 

Råvaror som du behöver om du vill tillverka dina egna skönhets-produkter. Gör dina produkter som bygger på naturens egna ingredienser - fri från mineraloljor som vaselin och paraffin, parabener och andra konstigheter, det är en ganska skön tanke att veta att dina egna produkter är naturliga. Och som kommer att ge dig stor skaparglädje! Använd dig av naturens skafferi.

Bra böcker om naturlig hudvård och hårvård, att inspireras av. Hud och hår mår mycket bättre om vi använder naturliga råvaror när vi rengör och smörjer in oss! Oljor fetter och vaxer är skönhetsmedel som är riktigt välgörande för huden och håret.

Bra böcker

Copyright © Kroppsvård - ElisabetB Maila mig!