Årstider

Vintern är en tuff tid för huden. Varje vinter är det samma sak – huden och håret blir torrt och extra känsligt. Kallt vinterväder och torr inomhusluft är riktiga fukttjuvar. Kylan kommer och luftfuktigheten sjunker, då behöver huden ett extra barriärskydd och då är det bra att byta din fuktighetscremé till en kraftigare (fetare) dagcremé. Det gör att du behåller din egen fukt i huden bättre. När det blir riktigt kallt och du ska ut i kylan kan du använda en vattenfri balm som du lätt gör själv. Läs mer. . .

Underbara sommar med mycket sol och härliga bad!

Sommar huden är utsatt och kan behöva lite

extra omsorg med peeling, djuprengöring, fukt och reparerande insatser. Sensommar, vattnet är varmt och solens strålar är fortfarande självklara.

Att fånga dagen är något att sträva efter. Här är det viktigt att ladda upp inför en höst. Att komma tillbaka efter en lång härlig semester, kanske kräver en inpackning av håret och en välgörande ansiktsmask. Läs mer. . .

 

När det äntligen blir vår efter månader av kyla är det lätt hänt att huden hamnar i obalans. Gör en hårinpackning en gång i veckan. Lägg en ansiktsmask också en gång i veckan. Skrubba av dig vinterrusket om din hud känns torr och trist, då hjälper en ordentlig skrubb. För ansiktet gör du en fin peeling. Pyssla lite extra med dina fötter. Torrborsta dig och njut av ett bad. Ett härligt bad gör dig både avslappnad och fräsch.

Njut, vårda och skäm bort dig!

Hösten är här. Kyla och torr luft tar fukt från vår hud. Glöm inte att dricka mycket vatten och stärk huden inifrån med Omega-3 och -6.

Hösten kan vara överrumplande. Huden hinner inte anpassa sig till växlingen mellan sommar och höst. Det vill säga kyligare väder och torr inomhusluft. Resultatet blir uttorkad hud, och slarvar man med rengöringen och fel hudvårdsprodukter får man lätt blemmor och utslag. Men det finns hjälp! Det finns knep att få den där extra lyster! Skäm bort huden med en skön kur inför den kalla årstiden. Läs mer

 

Årstider

Varje årstid har sin charm och nu har vi

kommit till hösten. Upptäck allt det vackra du har omkring dig! Njut av svala morgnar och kvällar, lite lätt regn och naturens vackra färger. Jag tycker hösten är härlig! Kraven släpper och vi får lov att krypa upp i soffan. Samtidigt är hösten start på något nytt. Det finns ett lugn och en klarhet över hösten.

Det är fortfarande lite sommarvärme kvar, men, temeraturen faller, naturen klär sig i högtidsdräkt och de sista flyttfåglarna flyger söderut inför höstens stormar och kyla.

Höstecken

Bli inte ”en torris”. När temperaturen växlar mellan varmt och kallt blir vår hud torr. Så ladda med härliga oljor, bland annat vindruvsoljan som skyddar huden, reducerar ålderstecken och ger lyster.

 

Njut av olika hudkurer, fuktmasker, serum och ge kroppen en extra kick med en stimulerande och återfuktande kropps-skrubb. Efteråt återfuktar och återfettar du kroppshuden med en egengjord massage-kaka.

Copyright © KROPPSVÅRD - ElisabetB Maila mig!