Händer

Vackra, välskötta händer!

Skrubba: genom att exfoliera händerna varje dag i tre veckor med en mild skrubbkräm förnyas huden successivt.

Du blandar lätt en egen skrubbkräm av två matskedar rårörd Eko kokosfett, med en eller två matsked Himalayasalt.

Kokosfett är så skonsam mot huden, ger en extra dos fukt, och har naturliga antibakteriella egenskaper, även många läkande egenskaper. Himalayasalt tar bort döda hudceller, dra gifter från huden och gör din hud mjuk och fräsch. Allt detta med bara två ingredienser!

 

 

 

 

Efter skrubben borstar du sedan händerna med en mild tvål.

Smutsiga händer är ett av de snabbaste sätten att dra åt sig och sprida bakterier. Det är räcker inte bara att tvätta händerna - bakterier trivs på våta händer - kom ihåg att torka dem ordentligt. Du kan välja en flytande handtvål som innehåller tea tree-olja, som är kraftigt bakteriedödande.

 

De döda hudcellerna försvinner och nya får möjligheter att komma upp till ytan. Regelbunden exfoliering gör också att bruna fläckar minskar. Med en bra cirkulation har melaninet en chans att fördela sig jämnare. Citron kan hjälpa på svåra fläckar. När händerna är rena är det dags att återställa fuktbalansen med en närande och fuktgivande handkräm. Ju oftare du smörjer dig, desto smidigare och starkare blir huden och naglarna. Var extra flitig med handkrämen efter det att du har vistats i vatten eller arbetat med textilier eller papper. En handkräm återfuktar inte bara torra händer utan skyddar också mot fukt och väta.

 

Undvik vatten

Använd alltid gummihandskar när du jobbar med vatten. Välj ljummet vatten istället för hett. Det gör stor skillnad om du måste jobba med händerna i vatten. Välj en mild tvål. Många tvålar innehåller alldeles för aggressiva tensider. De är till för att lösa fett och smuts, men de kan även lösa hudens egen skyddsbarriär.

 

Handmassage

Var noga med att alltid smörja in dina händer. En liten tub med handkräm i väskan eller jackfickan gör det lättare att komma ihåg.

Ge händerna lite massage varje gång du smörjer dem med en kräm. Stryk med cirkelrörelser ut kräm på knogarna och fingrarna. Dra lite utmed fingrarna för att lösa och mjuka upp lederna. Massera med tummarna på ovansidan av händerna, från fingrarna och upp mot handleden. Massagen ökar cirkulationen och löser upp blodstockning och svullnad.

 

Salta bad

Blanda havssalt i ljummet vatten och blötlägg händerna en kvart varje dag under två veckor. Kuren ger lindring åt värkande händer, mjukar upp stelhet och minskar på svullnader. Det här är som balsam för mina atroshänder. Skölj efter med rent, friskt vatten, badda torrt och smörj in händerna med en härlig kräm. Den ska innehålla vegetabiliska oljor, läkande örter, kanske sheasmör och lite bivax.

 

Gör själv en ringblomsalva som är mjukgörande och vårdande,

för känslig hud och som skyddar huden från att torka ut!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följande ingredienser behöver Du:

 

15 g bivax (huden absorberar inte bivax så det skapas en skyddande barriär för huden och behålla fukten. Bivax ger utmärkt skydd mot väder och vind. Bivax härsknar inte, håller i 5-6 år och har en smältpunkt på ca 63 grader)

 

40 ml ml ringblomsolja (den oljan jag köper är framställd i tistel-, aprikoskärn- och sheasmörsolja med tillsats av E-vitamin och vårdande ringblomsextrakt! Bra vid känslig hud, och vid små hudsprickor. Uppmjukande vid torr hud)

 

40 ml olivolja (ger extra skydd och näring. En klassisk olja för torr, narig hud på armbågar, knän, händer och fötter . Olivolja är känd för sina hälsosamma egenskaper med ett rikt innehåll av vitaminer, polyfenoler och skyddande antioxidanter. Har även bakteriedödande egenskaper. Har en lindrande, fuktgivande och närande effekt på huden som blir mjuk och elastisk.

Olivoljan passar perfekt i daglig hud- och kroppsvård och är utmärkt att blanda och varva med andra oljor. Jag älskar olivolja och tycker den borde användas ofta!)

 

2 ml E-vitamin

1 knivsudd ringblom CO2-extrakt

1 ml (25 dr) lavendelolja

 

Gör så här:

Smält bivax tillsammans med oliv- och ringblomsoljan försiktigt i vattenbad på spisen.

När Bivax är helt smält, ta bort skålen eller kastrullen från värmen.

Rör eller vispa salvan tills den har svalnat till ca. 40-45 ° C.

Du kan snabba på processen genom att ställa in burken i kylskåpet en liten stund.

Vispa eller rör i, alla andra ingredienser du vill ha i. Droppa i den eteriska oljan vid ca. 25 grader, innan du fyller upp på en glasburk.

 

Oljebad

En kur som gör huden smidig! Bada händerna i en skål med uppvärmd olivolja i ungefär en kvart. Torka av överflödet och massera nagelbanden. Sov sedan med bomullsvantar så oljan får tillfälle att tränga in i huden över natten.

 

Skydda mot kyla

Använd tjocka vantar när det är kallt ute. Du behöver skydda händerna från den kalla och torra luften som torkar ur dina händer. En hud som redan är torr har svårare att binda fukt än en normal hud.

 

 

För eteriska oljor, vegetabiliska oljor, fetter och örter. Naturleror - som är bra för en ren och fräsch hud och vackert hår. Konserveringsmedel, aktiva ämnen, emulgeringsmedel, fuktbindande ämnen, burkar och ekologiska hydrolater, och mycket mera.

 

Råvaror som du behöver om du vill tillverka dina egna skönhets-produkter. Gör dina produkter som bygger på naturens egna ingredienser - fri från mineraloljor som vaselin och paraffin, parabener och andra konstigheter, det är en ganska skön tanke att veta att dina egna produkter är naturliga. Och som kommer att ge dig stor skaparglädje! Använd dig av naturens skafferi.

Bra böcker om naturlig hudvård och hårvård, att inspireras av. Hud och hår mår mycket bättre om vi använder naturliga råvaror när vi rengör och smörjer in oss! Oljor fetter och vaxer är skönhetsmedel som är riktigt välgörande för huden och håret.

Snabbguid för naglarna:

  • Ta bort gammalt nagerlack med remover.
  • Mjuka upp fingrarna, huden och nagelbanden i ljummet tvålvatten
  • Massera nagelbanden med olivolja. Torra och flisiga nagelband behöver vårdas med olja. Lägg en droppe olja på varje nagel, vänd på handen och massera in oljan som tränger ner i nageln. Låt verka några minuter och skjut sedan försiktigt tillbaka nagelbanden.

 

Du kan också blanda lika delar mandelolja, jojobaolja, avocadoolja och några droppar eterisk myrraolja och smörja in naglarna med. Oljorna ger näring och fukt till torra naglar som skivar sig. Effekten blir att nagel-plattorna binds samman och gör så att inte topparna skivar sig lika lätt. Eller blanda kallpressad sesamfröolja med några droppar eterisk myrraolja och lavendelolja som har en antiseptisk, bakteriedödande effekt och ökar blodcirkulationen.

 

Om du smörjer dig regelbundet med en nagelolja så ökar nagelns spänst och nageltillväxten ökar. Den gör nageln stark och elastisk så att den klarar smällar och går inte av så lätt utan istället böjer sig, en hård nagel däremot går mycket lättare av när man slår i den.

 

  • Fila naglarna med en nagelfil, börja från kanten in mot mitten. Fila åt ett håll och runda toppen försiktigt. Dra inte filen fram och tillbaka, då blir ytan känslig och nageln flisar sig lättare, eftersom man filar upp de olika lagren. Det är samma sak om man river av en nagel som gått sönder. Klipp eller fila ner den istället så exponeras inte de undre skörare lagren.
  • Torka av naglarna med lite äppelcidervinäger och lite vatten.
  • Måla först ett lager med ett skyddande och stärkande lack. Extra viktigt om du använder en mörk färg. Det är viktigt att du inte slarvar med underarbetet.Måla naglarna med tre penseldrag. Ett i mitten och två längs kanterna. Låt det första lagret torka ordentligt innan du målar ett andra lager.
  • Avsluta med ett lager skyddande och stärkande lack, så sitter nagellacket längre.
  • Smörj in händerna med en kräm när lacket har torkat så håller du naglarna fuktiga och då går de inte av lika lätt.

Inköpsställen

Bra böcker

Copyright © Kroppsvård - ElisabetB Maila mig!