Vinterfötter

Vinterfötter

 

Gör fötterna glada - ägna dem lite extra omtanke

Mörka kalla kvällar, levande ljus och kanske en sprakande brasa. Den här tiden på året sveper vi in oss i en pläd och kan också passa på att pyssla om oss själva lite. Det bästa är att sköta fötterna någorlunda regelbundet. Unna dig fotbad några gånger i månaden.

 

Inget kan öka välbefinnandet som ett långt fotbad! Gör en kopp gott te och läs en bra bok under tiden. Om du har hårda hälar så fila dem först så får fötterna störst nytta av badet. Fila fötterna på torr hud. Tänk på att alltid fila nerifrån och upp, inte sida till sida. Det kan skapa fula och svidande sprickor. Använd en fil med två olika ytor, en lite grövre och en som gör huden slät

 

Jag blandar ett dekorativt och vårdande fotsalt som hjälper fötterna att bli mjuka och lena. Även toppen att ge bort som present. Handgjort är bäst! Att själv tillverka något som gör mottagaren glad, antingen det är någonting stort eller smått är terapi för själen. Att göra det själv är själva charmen. Det handlar inte om att göra bäst eller snyggast, det handlar om att ta sig tid att pyssla och göra

något för någon annan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotsaltet gör jag så här:

 

1 kg grovt havssalt

1 dl vardera av grovt smulad torkad rosmarin, timjan, neemblad och rosenblad. Jag mal örterna i en stor mortel. Det går fortast. Rosenblad har jag torkat själv och har en del på lager som jag tar fram vid sådana här tillfällen.

 

När saltet har stått minst en vecka i en burk hinner dofterna utvecklas mer. Använd 1 dl fotsalt till ca 5 liter hett vatten. (för att saltet ska smälta). Fotsaltet håller i flera år!

Njut i 20 minuter och torka fötterna torra. Smörj sedan in med en fuktgivande och uppmjukande fotkräm. Ta sen på varma sockor. Då mår fötterna bra!

 

 

 

 

Inköpsställen

För eteriska oljor, vegetabiliska oljor, fetter och örter. Naturleror - som är bra för en ren och fräsch hud och vackert hår. Konserveringsmedel, aktiva ämnen, emulgeringsmedel, fuktbindande ämnen, burkar och ekologiska hydrolater, och mycket mera.

 

Råvaror som du behöver om du vill tillverka dina egna skönhets-produkter. Gör dina produkter som bygger på naturens egna ingredienser - fri från mineraloljor som vaselin och paraffin, parabener och andra konstigheter, det är en ganska skön tanke att veta att dina egna produkter är naturliga. Och som kommer att ge dig stor skaparglädje! Använd dig av naturens skafferi.

Bra böcker

Bra böcker om naturlig hudvård och hårvård, att inspireras av. Hud och hår mår mycket bättre om vi använder naturliga råvaror när vi rengör och smörjer in oss! Oljor fetter och vaxer är skönhetsmedel som är riktigt välgörande för huden och håret.

Copyright © Kroppsvård - ElisabetB Maila mig!