Vinterolja

Vinteroljor

 

Dagligen utsätts huden för en mängd angrepp som dränerar den på fukt, minskar elasticiteten och gör så att våra rynkor och linjer blir mer framträdande. Det kan handla om stress eller brist på sömn. Kroppen producerar det mesta av vårt tillväxthormon som återställer hudens vävnader och reparerar slitage och skador under tiden vi sover. Blir sömnen för kort hinner kroppens produktion inte med. Det är inte så lätt att få en harmonisk hud i vår stressiga vardag.

 

Även yttre påfrestningar och ständiga väderväxlingar i vårt klimat kan göra att huden stramar och känns torr. Huden blir extra torr på vintern. Huden består till största delen av vatten och möter en minskad luftfuktighet med stora temperaturväxlingar. Det gör att hudens egen fukt avdunstar och ger en torrare hud som kan reagera mer än den annars gör normalt. Ge din hud lite extra omsorg genom att välja vårdande produkter. Om du lägger till en ansiktsolja hjälper du hudens naturliga cellförnyelse med reparation och balans. En olja tillför huden näring, ger en fräschare lyster och en lätt sammetslen finish! Du ska unna dig det bästa!

 

Så här i vinterkylan har jag gjort 3 st fina ansiktsoljor som hjälper hudens naturliga cellförnyelse med reparation och balans:

 

Nyponolja 50 ml

Det här är en lugnande och stärkande olja med växtextrakt.

20 ml Eko Kallpressad Nyponrosfröolja (en olja som absorberas snabbt av huden. Oljan är rik på A-vitamin, som verkar antioxidant och hjälper till att behålla hudens elasticitet och lyster.)

 

15 ml Eko Kallpressad Hampfröolja (innehåller fettsyrorna omega 3 och 6, som stärker hudens eget barriärskydd. Hampfröolja är därför en bra olja för torr hud och hud med eksem. Oljan innehåller dessutom gamma-linolensyra och fytosteroler som är regenererande och uppbyggande för huden.Tack vare dess höga andel omättade fettsyror är oljan lättflytande och en mycket "torr" olja, vilket gör att den är bra även för vård av blandhy och acnebenägen hud.

Helt enkelt en fantastisk näringsrik olja!)

 

10 ml Eko Kallpressad Arganolja (Den är rik på E-vitamin och unika fytosteroler (schottenol och spinasterol) som hjälper torr, skadad och mogen hud. En lyxig ekologisk olja som är bra till både hud- och hårvård. Den går snabbt ner i huden och har en mycket mild doft. Oljan lämnar ingen fet hinna och passar alla hudtyper då den både återfuktar torr hud och hjälper till för att lösa problem vid fet hud.)

 

3 ml Eko Kallpressad Havtornsfrö / CO2- extraktion. (En olja som är rik på de essentiella fettsyror omega 3 och 6 även rik på E-vitamin, betakaroten och steroler. Oljan som pressas ur havtornsbärets kärna är torr och tas lätt upp av huden. En aktiv olja som är bra för den känsliga och irriterade huden. Oljan har antiinflammatoriska egenskaper och påskyndar läkningen vid solskador och eksem. Toppen vid acnehud och i solprodukter. Oljan ger en elastisk, vacker hud!)

 

1 ml E vitamin

 

1 ml A-vitamin (är bra på torr, åldrad, acne och psoriasis hud.)

 

1 ml Morotsextrakt (innehåller naturligt karotin, är uppbyggande och livgivande på alla hudtyper)

 

0,5 ml Azulen (är ett ämne som bildas kamomill under destillering. Till känslig irriterande, oren hud. Den färgar produkten blå.)

 

0,5 ml Bisabolo (Det mest aktiva ämnet i kamomillblomman. Har en skön och lugnande verkan på irriterad och känslig hud.)

 

1 dr Karoten (är bra för eksemhud, torr och trött hud. Hjälper till vid nybildningen av celler i huden och motverkar bildningen av fria radikaler.)

 

5 dr Rosmarin antioxidant

 

15 dr eterisk olja Myrten (ingen alls, eller din egen favorit.)

 

 

För att hålla huden mjuk och smidig är det viktigt att smörja in ansiktet morgon och kväll. Men glöm inte halsen och dekolletaget. Huden i urringningen är tunnare än på resten av kroppen och sköter vi den inte kan den få lättare skador från UV-strålar som resulterar i åldersfläckar och sämre elasticitet. Det här är en skön, len ansiktsolja som smälter in i huden - ger fukt, näring och fin lyster. Passar även utmärkt till den ömtåliga huden i dekolletaget. Applicera oljan genom att först värma upp några droppar i handflatorna, och sedan trycka in oljan med lätta händer över ansiktet och dekolletaget.

Den här oljan kan kan du även smörja runt ögonen. Huden runt ögonen kan då håller sig spänstigare.

 

Huden runt ögonen är mycket tunnare, mindre bra på att binda fukt och saknar stöd av benmassan. Det gör att den kan sjunka in, bli uttorkad och snabbare bilda fina linjer samtidigt som blodkärlen lätt lyser igenom och ger mörka ringar. I och med att porerna är så små kan huden också svullna lätt om du smörjs in för tunga produkter.

 

I min Nyponolja har jag vitaminer och extraktet som ger skydd och oljan kommer att hålla huden återfuktad och skydda mot yttre påfrestningar. Hoppa över den eteriska oljan om du tänker använda den den runt ögonen. Värm först upp någon droppe i handflatorna och tryck in oljan varsamt med ringfingertopparna och arbeta inifrån och ut, längs ögonbenen.

 

 

Svart kumminolja 50 ml

Du kan ge din hud lite extra omsorg genom att smörja in dig med en mild olja som hjälper hudens naturliga cellförnyelse. Lätt att blanda själv och det blir bra mycket billigare! Det här är min favoritolja!

 

25 ml Eko Kallpressad Hampfröolja

10 ml Eko Kallpressad Arganolja

10 ml Svart Kallpressad Kumminolja (har antioxidanta, cellförnyande, antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Innehåller fytosteroler och en liten mängd eterisk olja, som stärker och lugnar huden. Passar alla hudtyper i blandningar till ansikts- och kroppsolja. Med det bästa med oljan är att den är särskilt bra för behandling av eksem och acnebenägen hud.)

 

3 ml Kallpressad Havtornsfrö / CO2- extraktion

2 ml E-vitamin

5 droppar Rosmarin antioxidant

1 ml A- vitamin

1 ml morotsextrakt

10 dr eterisk lavendelolja

5 dr eterisk patcholiolja

 

 

Vinterolja 50 ml

En härlig olja som innehåller fuktbindande sheasmör och är en av mina favoriter på vintern!

15 ml Eko Kallpressad Hampfröolja

10 g Eko Sheasmör (tillför huden rikligt med fettsyror. Växtsteroler gör huden mjuk, smidig och följsam och skyddar mot väder och vind och passar särskilt bra till torr och skadad hud.) Smält oljan försiktigt i ett vattenbad (den smälter vid 25 grader) innan du blandar i de andra oljorna.)

 

10 ml Eko Kallpressad Arganolja

10 ml Eko Kallpressad Svart Kumminolja

3 ml Kallpressad Havtornsfrö / CO2- extraktion

2 ml E-vitamin

5 droppar Rosmarin antioxidant

1 ml A- vitamin

1 ml morotsextrakt

10 dr eterisk olja olibanum

5 dr eterisk olja apelsin

 

Gör så här:

Häll oljorna i en väl rengjord glasbägare och blanda. Tillsätt resten av ingredienserna och rör tills det har löst sig med oljorna. Häll upp i en mörk glasflaska. Lätt som en plätt!

 

De här tre oljorna kommer inte att kännas kladdiga, utan absorberas lätt av huden. Med en olja som passar dig kan du fräscha upp huden, hålla den återfuktad och skydda den mot yttre påfrestningar. I bland räcker inte bara olja utan jag kompletterar med min vitaminbalm eller bara ren sheasmör. Då väljer jag Ekologiskt Sheasmör Nilotica, som är helt underbar. Den har en krämig konsistens och smälter direkt vid kontakt med huden, har en fin ljusgul färg med en lyxig doft av choklad och nöt. Ingen av de oljor jag har valt täpper till porerna, inte heller det underbara sheasmöret. Så länge man använder rätt olja till sin hudtyp så täpper den inte till porerna utan fungerar som ett naturligt smörjmedel för huden.

 

Inköpsställen

För eteriska oljor, vegetabiliska oljor, fetter och örter. Naturleror - som är bra för en ren och fräsch hud och vackert hår. Konserveringsmedel, aktiva ämnen, emulgeringsmedel, fuktbindande ämnen, burkar och ekologiska hydrolater, och mycket mera.

 

Råvaror som du behöver om du vill tillverka dina egna skönhets-produkter. Gör dina produkter som bygger på naturens egna ingredienser - fri från mineraloljor som vaselin och paraffin, parabener och andra konstigheter, det är en ganska skön tanke att veta att dina egna produkter är naturliga. Och som kommer att ge dig stor skaparglädje! Använd dig av naturens skafferi.

Bra böcker

Bra böcker om naturlig hudvård och hårvård, att inspireras av. Hud och hår mår mycket bättre om vi använder naturliga råvaror när vi rengör och smörjer in oss! Oljor fetter och vaxer är skönhetsmedel som är riktigt välgörande för huden och håret.

Copyright © Kroppsvård - ElisabetB Maila mig!