Kroppen

Inköpsställen

 

 

 

För eteriska oljor, vegetabiliska oljor, fetter och örter. Naturleror - som är bra för en ren och fräsch hud och vackert hår. Konserveringsmedel, aktiva ämnen, emulgeringsmedel, fuktbindande ämnen, burkar och ekologiska hydrolater, och mycket mera.

 

Råvaror som du behöver om du vill tillverka dina egna skönhets-produkter. Gör dina produkter som bygger på naturens egna ingredienser - fri från mineraloljor som vaselin och paraffin, parabener och andra konstigheter, det är en ganska skön tanke att veta att dina egna produkter är naturliga. Och som kommer att ge dig stor skaparglädje! Använd dig av naturens skafferi.

Bra böcker

Bra böcker om naturlig hudvård att inspireras av. Huden mår mycket bättre om vi använder naturliga råvaror när vi rengör och smörjer in vår hud! Oljor fetter och vaxer är skönhetsmedel som är riktigt välgörande för huden och håret.

Kroppen

Hela kroppen ska skötas

Att vårda sin kropp är ingen lyx även om det ger den skönaste lyxkänsla att bada i ljuvligt skum, duscha i väldoftande schampo, massera in lena crèmer i huden och runda av med favoritparfymen.

Kroppsvård är både nöje och nytta, det handlar om allt från att hålla kroppen i trim med gymnastik, till att på bästa sätt sköta skönhet och hygien. Bra deodoranter som hjälper dig dofta gott och rätt sorts tvål för just din hud är till glädje för dig – och faktiskt även för andra. Vara välvårdad är att visa hänsyn.

Kroppsvård är inte bara för din egen skull. Att du är fräsch betyder lika mycket för dem som du umgås med. Hudvård kan vara vars och ens ensak, men kroppsvård är något som berör andra i allra högsta grad. Att ta hand om huden är en investering – som nästan inte kostar något. Med en bra borste, sköna krämer och massor av beröring, ger du din kropp lyster, spänst och energi.

 

Må bra inpå bara huden – vårda den väl

KROPPSVÅRD ger oss faktiskt underbara möjligheter att skämma bort oss själva – någonting som varenda kvinna bör unna sig med jämna mellanrum hela livet!

 

KROPPENS HUD behöver precis detsamma som ansiktets, rengöring, fett och fuktighet. Och har du en riktigt ömtålig hy kan du använda precis samma produkter som till ansiktet. Rengöringstvål om du inte tål vanlig tvål. Men kroppshuden är inte riktigt utsatt för riktigt samma påfrestningar som ansiktet, vi har ju kläder när det är kallt och skonas från väder och vind.

 

Ändå blir kroppshuden torr om vintern, vi vistas ju i den torra inomhusluften, går kanske klädda i syntetplagg, karbadar ofta – och det är faktiskt också uttorkande, fast man ligger i blöt.

 

”Vårda din kropp som ett tempel

– inte som ett ruckel”

Jim Rohn

 

 

Meny

 

 

Om du är en torris kan du ta ångbastu en gång i

veckan speciellt under vintern för att öppna upp porerna. Skrubba sen hela kroppen och använd en återfuktande kroppsskrubb. Efter det så kanske du behöver återfukta med en kräm eller olja. På det här viset håller man huden mjuk och fin.

 

Du blandar lätt din egen kroppsskrubb genom att röra ihop

100 g kokosfett med 20 ml avocadoolja. Rör om tills fettet och oljan är mjukt och fluffig. Tillsätt sen 20 droppar eterisk apelsin-olja och 20 droppar eterisk citron-olja. Rör om, blanda sedan i 120 g farinsocker lite i taget. Lägg blandningen i en lufttät burk som rymmer 200 ml.

Massera in skrubben på fuktig hud. Skölj av allt socker men var rädd om det härliga kokosfettet som är kvar. Det kan du nu bara massera in i huden som gör den mjuk och smidig!

 

Tips

Ett snabbt sätt att ge både kropp och själ en kick är att torrborsta huden. Fördelarna med torrborstning är imponerande. Den stimulerar blodcirkulationen och stärker immunsystemet genom att sätta fart på lymfcirkulationen.

Torrborstning motverkar svullnad och plufsighet och gör huden smidigare och huden får en fantastisk lyster. Om du har haft en extra stressig dag kan kroppsborstning fungera som en fantastisk avslappning och förbereda kropp och själ för en god nattsömn.

 

Copyright © Kroppsvård - ElisabetB Maila mig!