Detox

Tips!

Här är några sköna tips för en härligare vinterkropp!

Dags att göra en ”städning” av vinterjaget

 

 

ANSIKTSMASK

På vintern utsätts ansiktet för stora påfrestningar med kall utomhusluft och torr inomhusluft.

Lägg den här ansiktsmasken som:

Avgifta huden, polera bort döda hudceller och du får en strålande hud. Innehållet är aktiv kol, gurkmeja, eko Äppelcidervinäger eller citronsaft och Grekisk yoghurt.

 

Denna Detox ansiktsmask är lätt att blanda ihop, det tar bara några minuter. De här ingredienserna kommer lugna, avgifta och återfukta den uttorkade vinterhuden.

Masken är mycket effektiv och en av mina favoriter och jag använder den ofta för att min hud ska snabbt återhämta sig. Kombinationen av mjölksyra från yoghurt och konsistens av träkol och gurkmeja polerar försiktigt bort döda hudceller och resultatet blir en mjuk behaglig hud.

Använd den här ansiktsmasken varje vecka. Den här masken torkar inte ut

som vissa lermasker, eftersom det är milda ingredienser och yoghurt är ganska återfuktande.

 

Ingredienser:

Aktivt kol: Drar ut gifter genom huden, vilket är bra för alla men särskilt akne benägen hud. Det är också milt slipande, så när jag sköljer av masken gnider jag försiktigt i en cirkel rörelse för att få en mild peeling.

 

Gurkmeja: En kraftig antioxidanter och ger därför skydd mot fria radikaler. Har länge använts för att bota inflammatoriska åkommor och kryddan har använts i tusentals år i skönhetsbehandlingar. Den är anti-aging, hudtonande och lugnande. Antioxidanterna är bra för att jämna ut fina linjer och rynkor, de antiinflammatoriska egenskaperna lugnar rodnad och irritationer. En annan bonus är det också det antibakteriella, vilket är bra för finnar.

 

Grekisk Yoghurt: Yoghurt hjälper huden att bekämpa fria radikaler och släta ut fina linjer. Mjölksyran i yoghurt är milt exfolierande och ljusar även upp huden. Innehåller kalcium, läker torr hud och främjar hudens förnyelse. Dessutom är yoghurt full av B-vitaminer som är bra för akne och fina linjer.

 

Eko Äppelcidervinäger eller citron:

Citronsaft innehåller citronsyra vilket är en AHA (Alpha-Hydroxy-Acid).

AHA är ett samlingsnamn för olika fruktsyror som finns naturligt i frukter som citron, äpple men även mjölk som surnat, sockerrör och grönsaker. AHA sägs lösa upp föreningar av döda hudceller i det yttersta hudlagret så att de lättare kan lossna från huden. Det leder till förnyad produktion av hudceller vilket ger en spänstigare och mjukare hud.

 

Gör så här:

Blanda

1 - 2 tsk ekologisk grekisk yoghurt

1/2 tsk ekologisk äppelcidervinäger eller citron

3 ml aktivt kol

1 ml gurkmeja

 

  • Blanda yoghurt, kolpulver, citron eller äppelcidervinäger och gurkmeja till en slät massa. Du kanske behöva mer eller mindre citron för att få rätt konsistens.

 

  • Smörj in huden vid hårfästet ner till öronen med fin kallpressad olivolja. Om du har ljust hår kan det bli svar av kolpulvret och gult av gurkmejam. (Går bort när du tvättar håret)
  • Applicera på rent ansikte med en borste eller fingrarna

 

  • Låt det sitta på huden tills det blivit torr, ca 20 minuter. Var noga med att inte låta det sitta på huden för länge eftersom det kan dra fukten ur huden och torka ut huden.

 

  • Tvätta med varmt vatten, skrubba lätt i en cirkulär rörelse för skonsam exfoliering. (När huden åldras ligger döda hudceller kvar längre på ytan och gör att huden ser äldre ut. Man ska använda milda produkter. Det här är en mild exfoliering. Rengör man med för kraftiga medel kan man skada den känsliga barriären.) Använd gärna en stor ansiktssvamp. Den blir kolsvart men färgen går lätt att skölja ur.

 

  • Använd denna mask en eller två gånger i veckan för att få ut det mesta av anti-aging eller anti-acne effekten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För eteriska oljor, vegetabiliska oljor, fetter och örter. Naturleror - som är bra för en ren och fräsch hud och vackert hår. Konserveringsmedel, aktiva ämnen, emulgeringsmedel, fuktbindande ämnen, burkar och ekologiska hydrolater, och mycket mera.

 

Råvaror som du behöver om du vill tillverka dina egna skönhets-produkter. Gör dina produkter som bygger på naturens egna ingredienser - fri från mineraloljor som vaselin och paraffin, parabener och andra konstigheter, det är en ganska skön tanke att veta att dina egna produkter är naturliga. Och som kommer att ge dig stor skaparglädje! Använd dig av naturens skafferi.

Bra böcker om naturlig hudvård och hårvård, att inspireras av. Hud och hår mår mycket bättre om vi använder naturliga råvaror när vi rengör och smörjer in oss! Oljor fetter och vaxer är skönhetsmedel som är riktigt välgörande för huden och håret.

Inköpsställen

Bra böcker

Copyright © Kroppsvård - ElisabetB Maila mig!